Kedves Vásárlóink! Szervizünk 2024. 06. 21-én zárva tart! Megértésüket köszönjük!

Aktuális hírek - ingyenes Office 365

Hogyan szerezzünk legális Office 365-öt a gyerekünknek?


2020. március 16-ával hazánkban is elindult a digitális oktatás. Egyes szülők és tanulók technikai eszközök hiányával szembesültek, az eszközök megléte azonban nem jelentett problémamentes tanulást. Elengedhetetlen egy Office programcsomag is a gépre (online vagy offline), ez a cikk ebben próbál segítséget nyújtani a szülőknek.

Ma Magyarországon akinek van érvényes oktatási azonosítója, az legálisan használhatja az Office 365 adta lehetőségeket egy rövid regisztrációt követően.

Első lépésként el kell látogatni a https://o365.oh.gov.hu/ oldalra és regisztrálni kell a program igényüket. Meg kell adni a szükséges adatokat: oktatási azonosító* (a diákigazolványon is megtalálható, fix 7-es számjeggyel kezdődő, 11 számjegyből álló azonosító szám), születési idő (éééé.hh.nn)* (a születési dátum éééé.hh.nn. formában), törvényes képviselő neve* (törvényes képviselő neve), személyi igazolvány száma* (törvényes képviselő személyi igazolványának száma), e-mail cím* (szülő, gyám e-mail címe).

Második lépésben a rendszer küld egy e-mailt a postafiók hitelesítésére, a levélben meg kell erősíteni, hogy ez a saját postafiókunk.

Harmadik lépésben e-mail formájában megkapjuk az office 365-ös belépési adatainkat: Pl: valami(kukac)sulid.hu és a hozzátartozó jelszót.

Negyedik lépésként el kell látogatni a https://www.office.com/?auth=2&home=1 oldalra és az office telepítése linkre kell kattintani, a bejelentkezésnél meg kell adni az előző levélben kapott azonosítókat, és már indítható is a telepítő.

Ötödik lépés: a telepítés elvégzése után el kell indítani valamelyik Office programot (pl: Word). Ha a felhasználó nem találja az asztalon az ikont, akkor a tálcán lévő nagyítóra kattintva be kell írni a “Word” szót és el kell indítani az alkalmazást. A Word jobb felső sarkában a bejelentkezésre kell kattintani és a harmadik lépésben megkapott adatokkal be kell jelentkezni a felhasználónak.

Sok sikert mindenkinek!
Szerző: Galajda János

forrás: https://szamitogephiba.hu/aktualis-hirek


Előző cikkek:
Windows 7 frissítés vége (2020. január 06.)